sâmbătă, 26 septembrie 2009

Dan Ion Sile, iubitorul de stilişti, ultimul dintre „profeţi”, cipist apocaliptic şi recent imberb, face în continuare prozelitism eretic

Trebuie să recunosc că din când în când mai arunc câte o privire peste blogurile petruvodiste, bloguri care îmi „oferă” de fiecare dată când le citesc, otravă sufletească. Printre blogurile renumite care fac furori se numără şi blogul ereticului Dan Ion Sile, supranumit şi iubitorul de stilişti şi cipistul apocaliptic.
Într-un recent articol numit: „Poziţia mea eclesiologică”, apologetul stilisto-cipisto-apocaliptic Dan Ion Sile, îşi apără aşa zisa ortodoxie (care numai ortodoxie nu e), răspunzând celor zise de mine ca un petruvodist autentic: adică prin minciună.
Când am văzut respectivul articol, mi-am zis să nu îi răspund „ca după gard”, dar m-am gândit la săracii oameni care se duc la Petru Vodă ca să „dea un acatist” pentru cununie, blesteme şi noroc la loto şi la săracii tineri care îşi pierd timpul la conferinţele de doi lei ale „corifeului” teologiei româneşti, Dan Ion Sile.

Ce am putut să observăm din articolul respectivului domn?

Domnul Dan Ion Sile reia apologia referitoare la calendarul stilist, afirmând că se bazează pe scrierile Sfinţilor Părinţi. Îmi poate răspunde şi mie domnul cipist-apocaliptic, care Sfânt Părinte sau care canon al vre unui Sinod Ecumenic spune că echinocţiu după care se calculează data paştilor cade pe 4 aprilie???? Subliniez această dată de 4 aprilie. Din câte ştiu eu, echinocţiul s-a luat ca reper în calcularea paştilor, însă nimeni nu a menţionat că acesta trebuie „serbat” pe 4 aprilie?

Domnule Dan Ion Sile,

Trăiţi cumva în cosmos sau pe vreo planetă înapoiată?

Biserica se supune legilor naturii pentru că este pe pământ. Dacă unii sfinţi părinţi nu au ştiut poate că la un moment dat cineva îşi va da seama că calendarul iulian are câteva scăpări (sau poate chiar ei nu au stiut că calendarul iulian are mici scăpări), asta nu înseamnă că calendarul iulian îndreptat este eretic. Dacă sfinţii părinţi nu au ştiut că poate exista un mijloc de transport care se poate deplasa cu 800 de km pe oră, asta nu înseamnă că avionul este eretic sau de la diavol.

Îmi daţi impresia că nu trăiţi în real domnule cipist!

În ceea ce îl priveşte pe Emilian de la Runc, luati şi dumneavoastra o carte de Sectologie şi vedeti ce scrie acolo despre el înainte să le luati apărarea. Dacă înlocuirea Mântuitorului Hristos cu o altă persoană, va sună a ceva ortodox, înseamnă că e grav.

În ceea ce îi priveşte pe catolici. Nu vreau să fiu catalogat drept un apologet al catolicilor. Nu afirm că credinţa lor este cea adevarată. Dar ce vă veţi face domnule Dan Ion Sile, dacă pe lumea cealaltă vă va face de acolo de Sus cu mâna un catolic?
Catalogaţi catolicii drept eretici, spunând că numai cine are comuniune la potir cu noi nu este eretic. Avem cumva comuniune cu stiliştii pe care îi apăraţi? Avem cumva comuniune cu pseudoierarhia de la Milano cu care Guru Justin a avut un fructuos dialog? Să vă reamintesc în duhul celor scrise aici că există două canoane 45-46 Apostolice care prevăd caterisirea pentru ceea ce a făcut Guru Justin? Să înţeleg că dacă mă îmbrac în episcop şi mă duc la Petru Vodă, Guru va trage clopotul şi pentru mine aşa cum a făcut lui Oly Pop Bindiu?

Articolele dumneavoastră referitoare la venirea iminentă a apocalipsei vă plasează în galeria nebunilor care au speriat lumea până acum, galerie din care mai fac parte şi Charles Taze Russel (întemeietorul Iehovismului) şi Joseph Smith (întemeietorul sectei mormone).

Dacă vreţi să vă situaţi în continuare în afara ortodoxiei adevărate, duceţi-vă dragi creştini în continuare la Petru Vodă să vă descânte părintele Guru şi să vă facă Sf. Maslu la miezul nopţii (ora respectivă este o aberaţie pentru Sf. Maslu), să vă citească acatistul pentru morţi, să vă reboteze ca să fugă farmecele de voi, să vă citească viitorul şi să vă umple sufletul de otravă anticlericală.

Dumneavoastră, Domnule Dan Ion Sile,
Nu pot să vă urez decât spor în afacerea cu cărţi pe care aţi început-o. Sper ca plebea să vă cumpere aberaţiile, ca astfel să aveţi şi dumneavoastră din ce trăi, deşi în perioada asta de criză numai de cărţi eretice nu îi arde lumii.

P.S. : Dacă consideraţi că Danion Vasile este una şi aceeaşi persoană cu Dan Ion Sile, este numai şi numai problema dumneavoastră. Acesta este un blog cu păreri personale, unde asemănarea numelor este pur întâmplătoare.

P.S. 2: Mai schimbaţi şi dumneavoastră puloverele alea caraghioase cu care apăreţi în poze atunci când nu sunteţi îmbrăcat în ipodiacon la Mănăstirea Petru Vodă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.