duminică, 24 mai 2009

În ce crede Claudiu Mai Tarziu?

Apărut pe scena publică românească precum un nou „Mesia” al ziaristicii, Claudiu Mai Târziu, viitorul ziarist de la Radio Europa Liberă, „Ziua”, „Evenimentul zilei”, „Cotidianul”, „Jurnalul Naţional”, „Gardianul” şi prezident a numeroase comitete şi comiţii legionare, a fost depozitarul unor mari speranţe..... ucise din fașă.
Susţinut de către noii legionari şi de către mari eretici, precum Guru Justin, Dan Ion Sile, Dan Păduche, Răzvan din Codru, Antiteu Bălan, proaspătul ziarist Claudiu Mai Târziu promitea să aducă un suflu nou în presa românească, fără însă a atenta la bunul simţ şi fără să părăsească credinţa ortodoxă. După aproape 20 de ani de la debutul său ziaristic, Claudiu Mai Târziu (sau Întârziatul, cum preferă să i se spună) riscă să fie mare dezamăgire. Acţiunile sale din ultima vreme şi mai ales postarea de astăzi de pe ereticul său blog, m-au făcut să îmi pun întrebarea din titlu.
Şi, după faptele sale, constat că, domnul Cladiu Mai Târziu crede în:
- puterea banului, pe care se străduieşte să-l scoată din revistele legionare şi „slabe” calitativ pe care le scoate, prin compromisuri cu Noua Dreaptă şi prin tot felul de învârteli;
- calendarul eretic pe stil vechi, pe care se străduieşte să îl impună în rândul prostimii care îi citeşte porcăriile (acest lucru îl face împreună cu bunul său amic, Dan Ion Sile care îşi publică la rându-i pe blog principiile stiliste idioate);
- comuniunea cu ereticii şi cu falşii arhierei (puteţi citi postările mele anterioare despre vizita la Petru Vodă a falsului arhiereu Olivian Pop Bindiu şi primirea acestuia cu fast arhieresc de către ereticul Guru Justin);
- comuniunea cu membrii MISA (majoritatea „monahilor” de la Petru Vodă sunt foşti sau actuali membrii MISA);
- falşii vestitori ai Apocalipsei (adeziunea la învăţăturile lui Dan Ion Sile);
- rebotezare (practică nouă adoptată de Guru Justin care îi rebotează pe cei ce vin la el pentru a-i scăpa de vrăji, devenind astfel o nouă Mama Omida);
- bigotism – care nu poate fi credinţă ortodoxă autentică;
- botulism (practica pur românească de „a pune botul” la ceea ce zice Nostradamusul ortodoxiei româneşti – Guru Justin);
- sfinţenia oaselor necanonizate (cele de genul oaselor putrezite ale lui Ilarion Argatu de la Boroaia);
- principii neo – protestante potrivit cărora Biserica nu are nevoie de ierarhie, fiecare creştin având „preoţie universală”;
- necesitatea aggiornamento-ului BOR cu sacrificarea învăţăturii de credinţă (vezi cazul atît de grăitor al vizitei lui Olivian Pop Bindiu la Petru Vodă cât şi introducerea în conştiinţa credincioşilor a unor practici oculte – clar – vederea sau vederea înainte);

Şi lista ar putea continua.
Acum, în ce nu crede Claudiu Mai Târziu?
În opinia mea, Claudiu Mai Târziu nu crede în:
- Dumnezeu – toate punctele enumerate mai sus nu pot coexista cu credinţa în Dumnezeu

- libertatea de expresie – consideră că cineva nu poate avea părere proprie, părerea sa având caracter de dogmă. De asemenea îngrădeşte dreptul cuiva de a purta un oarecare nume (puteţi citi postările lui în care mă denigra pentru că port numele Claudiu Devreme şi pentru faptul că am păreri personale)

- rolul preoţilor în Biserică. A fondat un For Ortodox Român, fantomă, fără niciun fel de binecuvântare arhierească şi luptă pentru laicizarea Bisericii. În cadrul acestui „for”, pantalonarii au tot felul de întâlniri dubioase care aduc mai mult a vechile întâlniri de partid.


Apropo, vreau să vă menţionez că nu am niciun amestec cu niciun preot de la vreo Facultate de Teologie din ţară. Iar dacă dumneavoastră vă mai credeţi încă în perioada comunistă ca să demaraţi anchete pe marginea unor păreri personale, este destul de grav. Parcă dumneavoastră mai acum câteva luni desconsideraţi pe turnătorii la Securitate. Suntem o societate liberă în care aşa cum dumneavoastră aveţi dreptul să îl discreditaţi pe Patriarhul României aşa am şi eu dreptul să vă discreditez pe dumneavoastră sau pe Justin Pârvu, pe care sincer îl consider jalnic. Dacă şi după ce a primit un eretic în mănăstire încă îl mai simpatizaţi, înseamnă că ori nu ştiţi în ce credeţi, ori sunteţi pus de cineva ca să faceţi asta.

Vă sugerez să postaţi pe blogul dumneavoastră o părere teologică despre vizita falsului arhiereu Olivian Pop Bindiu la Petru Vodă şi să îi cereţi lui Justin să dea o dezminţire „ca la carte”, nu jalnică precum cea de acum câteva zile. În duhul acelei întâlniri şi ca un om duhovnicesc ce doriţi să fiţi, puteţi să meditaţi la cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care zice: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune” (I Cor 15, 33). Merită să amintim şi vorba din popor: „Spune-mi cu cine te întâlneşti ca să spun cine eşti....”

Îmi puteţi spune domnule Claudiu Mai Târziu de ce monahul Marcu pe care îl cunoaşteţi bine a murit la Mănăstirea Stihăstria şi nu la Petru Vodă şi de ce părintele Ştefan Marcu pe care, de asemenea , îl cunoaşteţi nu a vrut să pună piciorul în această mănăstire?

Spuneţi şi domnului Ciprian Mega cu care corespondaţi intens, spre „binele” Bisericii, că Părintele Gabor de la Bucureşti nu este cel care mi-a dat înregistrarea. Dacă are memoria aşa scurtă, domnul Mega, îi aduc aminte că materialul a fost difuzat pe National TV şi că scoaterea unei sigle de televiziune dintr-un filmuleţ sau poză nu este un lucru imposibil de făcut.

Dacă tot vă daţi cu presupusul despre anumite persoane pentru faptul că ar sta în spatele acestui blog, îmi daţi voie să îmi dau şi eu cu presupusul, şi, în spiritul libertăţii de exprimare, să afirm că faceţi parte dintr-o organizaţie care doreşte distrugerea Bisericii?

Nu vă simţiţi bine când alticineva are alte păreri decât ale dumneavoastră?
Nu vă simţiţi bine cănd cineva vă ia în râs munca pe care susţineţi că o faceţi cu profesionalism?
V-aţi simţi confortabil ştiind că cineva ar împărţii vederi cu imaginea dumeavoastră schimonosită? (Poate ne puteți spune cine a confecționat, imprimat și expediat prin poștă fotografia caricturizată a Prea Fericitului. Cunoaștem echipa și tipografia, dar și membrii grupului care au lucrat la aceasta. Numele lor cunoscute nouă pot fi pomenite la toate rugăciunile în public, inclusiv la Sf. Liturghie la Petru Vodă în momentul în care sunt atinse necanonic cu Sf. Potir capetele celor care le-au expediat prin poștă.)
V-aţi simţi confortabil ştiind că vă daţi de ceasul morţii ca să vă faceţi munca cum trebuie, iar cineva la celălalt capăt al ţării mătură pe jos cu canoanele lasând un fals arhiereu să intre prin uşile împărăteşti?
V-aţi simţi confortabil ştiind că de 20 de ani sectanţii controlează majoritatea trusturilor de presă aşa – zis „creştine”, şi că atunci când aţi încerca să faceţi ceva, altcineva v-ar discredita încontinuu?
Poate că v-ar fi convenit ca în loc de Radio Trinitas să ascultaţi Radio Micul Samaritean.
V-aţi simţi bine ştiind că la toate aşa – zisele emisiuni despre credinţă, numele dumneavoastră este luat în râs şi personalitatea dumneavoastră este atacată cu cancan-uri ieftine fără acoperire?


P.S.: Se pare că desconsiderarea unei persoane pentru numele pe care îl poartă, catalogarea acestuia ca „nevolnic” şi crearea de supoziţii fără niciun fel de acoperire sunt caracteristice unei persoane „duhovniceşti”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.