marți, 24 martie 2009

Adevaratele valori Ortodoxe

Au aparut in ultimul timp in Biserica Ortodoxă Română grave tulburări, cauzate în principal de organizatii subversive străine de Ortodoxie.
- Cea care a declansat aceste tulburări a fost Monica Fermo, alias Maica Ecaterina, o femeie uşuratică, care doreşte să fie reper în ortodoxia românească. "Evlavia" Monicăi Fermo este dovedită în îndemnul acesteia la neascultare si la anarhie. Pe lângă faptul că este "maică" si maicile ar trebui să stea în mănăstire la diferitele ascultări, "cuvioasa" noastră îşi permite să apară cu neruşinare la B1 Tv si să măture pe jos cu toată ierarhia Bisericii Ortodoxe Române. "Maica Ecaterina", o a doua Hellen White (pentru neiniţiaţi "creatoarea" adventismului), doreşte să ne arate cât de apropiată este Apocalipsa, şi îndeamnă oamenii să se ascundă în şifonier şi să pună pe foc toate paşapoartele cu cip. "Maica" în ignoranţa sa crasă nu menţionează că cipul nu atacă nicio dogmă a bisericii noastre.

- "Maicii Ecaterina" i-a urmat un părinte, până acum ceva timp de bună credinţă, care din cauza vârstei a apucat-o pe cărările rătăcirii, devenind un "guru" pentru masele de oameni inculte, proaste, horoscopiste, pupătoare de oase necanonizate (cine stie daca de om???), mai pe scurt oameni mari amatori de pietism ieftin, de tarabă, pietism manelistic şi otevistic. Acest părinte, care în concepţia ucenicilor uluiţi doar de frumuseţea zonei în care este amplasată mănăstirea, îndeamnă poporul la anarhie, neascultare, şi nesupunere, are pretenţia asemănării cu Sfântul Maxim Mărturisitorul, Sfântul Siloan Athonitul, Sfântul Paisie Velicicovski şi alţii. Părintele, care pe bună dreptate se socoteşte martir, uită că această virtute pe care o deţine poate fi pierdută foarte uşor şi înghiţită de păcatul mândriei, aghiolatriei şi nesupunerii.
Părintele cu pricina îşi formează ucenici recrutaţi din membrii MISA, Noua Dreaptă sau din foşti pacienţi ai Spitalelor de Bloi Neuro - Psihiatrice. La rândul lor aceşti ucenici ai lui, isteţi de altfel, încep să se considere ei înşişi "mici guru". Mă întreb cum este compatibilă haina monahală cu meseria de "hacker", fiind bine ştiut că unii dintre ei cu asta se ocupă.

Unul dintre ucenicii părintelui, Monahul Filotheu, un alt "sfânt" al zilelor noastre este intrat în mănăstire precum Elena Ceauşescu în Academia Română. Puţini ştiu că acest părinte a lăsat nu mai puţin de trei fete însărcinate pe care mai apoi le-a pus să avorteze. Dar, prostimea preferă să asculte un astfel de om de moravuri uşoare care se duce să se bată cu pumnul în piept în Parlament si care apare pe la diverse posturi TV, decât să asculte de ierarhie, SINGURA păstrătoare a HARULUI APOSTOLIC. Dar vorba cronicarului: "Proşti, dar mulţi.......". "Monahul" Filotheu probabil că încă crede că paraclisul mănăstirii sale este Palatul Parlamentului, iar chilia sa este studioul postului B1 TV.

"Sfinţenia" celor doi este însă umbrită de "Salvatorul" Omenirii: Danion Vasile. Acestui adevărat "reper spiritual", "enciclopedie nedeschisă" i s-ar cuveni premiul NOBEL pentru Literatură sau Pace. Cărţile sale (ce zic cărţi? ele sunt tomuri) sunt savurate tot de masa manipulată de "GURU". Personal cred că dacă am lua în considerare grosimea lor, am duce o iarnă cu ele dacă am avea sobă. Totuşi mă chinuie o întrebare: Banii de pe urma acestor cărţi unde au fost băgaţi???? Ce a făcut cu ei??? Un membru al ierarhiei stigmatizate şi înjurate de acest "Einstein al Literaturii creştine", a donat toţi banii strânşi de pe urma vânzării cărţilor unui orfelinat. Cititorii acestei postări sunt rugaţi să pună în balanţă cele două atitudini.
Să revenim totuşi la "Einstein-ul" nostru. Nu mai de mult, acesta a organizat o conferinţă cu pupare de oase. Pe lângă caracterul vizibil protestant al manifestării, domnul Danion, a recurs si la o excrocherie de o mojicie greu de imaginat. A adus oamenilor, plebei, de care vă spuneam mai sus, oase de la Aiud. Nu contest suferinta acelora care au trecut prin închisori, dar a aduce de capul tău, de nebun, tu un LAIC, oase culese de pe nu stiu unde si să le pui la pupare mi se pare prea mult. Iar acea chestiune cu mirositul intră în categoria celor amintite în următorul verset: Diavolul se poate preface si in inger de lumina.

Toţi aceşti "titani" ai ortodoxiei româneşti nu fac decât să incite oamenii spre ură, neascultare, nesupunere, anarhie, etc. Uită cât bine a făcut Prea Fericitul Daniel poporului român şi aruncă cu mizerie în orice lucru bun făcut de el. "Titanii" respectivi vor o biserică în spiritul societăţii dominate de libertinaj din zilele noastre. Acţiunile Prea Fericitului Daniel de pedepsire a golanilor, ignoranţilor şi derbedeilor din BOR au fost respinse de aceşti titani. Ce să înţelegem noi oare? Să lăsăm sectantii dragi TITANI să împută urechile oamenilor cu postul de radio "Micul Samaritean" si noi să aruncăm cu noroi în postul nostru "Radio Trinitas". Să lăsăm sectantii dragi TITANI să ne astupe ochii cu porcării de emisiuni sectante gen "Vorbind de credinţă" sau emisiuni ca ale pastorului sectant Steve Boros si noi să aruncăm cu mizerie în postul nostru TRINITAS TV.

Se pare că ascultarea de episcop este din ce in ce mai grea in zilele noastre si că este la modă neoprotestantismul Petruvodist care merge pe principiul: Fac ce mă taie pe mine capul!!!

Îşi argumentează acţiunile pe anumite citate din anumiţi părinţi, citate scoase din context, precum fac sectantii şi uită că părinţi apostolici precum Ignatie de Antiohia sau Ciprian al Cartaginei au afirmat cu tărie că: "Fără episcop nu există Biserică" şi că "În afara Bisericii nu există mântuire".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.