luni, 30 martie 2009

Revista Rost – între minciună şi dezinformare

A apărut noul număr al Revistei Rost. Nu mai este o noutate faptul că această revistă ascunde în spatele biografiilor luminoase ale unor mărturisitori creştini atacuri dure la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi a ierarhiei sale, venite din spaţiul neoprotestant .
Subiectele propuse nouă de autorii articolelor fac parte dintr-un spectru larg, fiind abordate teme care dau mărturie de caracterul sincretist al revistei. Astfel putem găsi de la informaţii legate de Sfântul şi Marele Post (într-un articol scris de Răzvan Codrescu), până la informaţii legate de Vladimir Voronin sau Barack Obama. Nu cred că există vreo legătură între cele două tipuri de articol.
Este oare îndreptăţit cineva care a măturat pe jos cu ierarhia Bisericii Ortodoxe Române şi cu adevăratele valori ortodoxe să scrie un articol despre Postul Mare? Nu numai că Răzvan Codrescu nu este indreptăţit să scrie aşa ceva, dar, mai mult, este o batjocoră că un om de o moralitate îndoielnică precum este dumnealui a îndrăznit să facă un asemenea lucru.

Numărul acesta este dedicat martirului nostru, Episcopul Grigorie Leu. Personal, apreciez faptul că acesta nu a fost uitat. Dar cum aminteam mai sus, este ruşinos că un martir al neamului românesc este folosit drept „paravan” într-o revistă, pentru articole anarhice şi politice. E bine să ne amintim faptul că puterea lumească l-a martirizat pe Episcopul Grigorie Leu şi cred eu că era cazul ca măcar în acest număr părerile politice ale unora să nu fie incluse. Ceea ce este şi mai penibil este că însuşi o rudenie a episcopului martir, pe nume Paul Leu nu se fereşte să intre şi el în această caracatiţă veninoasă antiierarhică, etichetând ierarhii ca fiind „colaboraţionişti”, fără ca să aducă măcar un argument în acest sens. Lipsa valorii ştiinţifice a respectivului articol dă de gândit. Nu contestă nimeni faptul că Paul Leu cunoaşte anumite lucruri în calitate de urmaş al episcopului, dar faptul că foloseşte la notele bibliografice cărţi interpretabile din punct de vedere ştiinţific, este regretabil. Din câte ştiam eu un vrednic părinte al cărui nume nu îl voi menţiona, s-a ocupat îndeaproape de viaţa episcopului Grigorie Leu, elaborând o teză de doctorat despre marele ierarh, lucrare, de altfel, publicată şi până acum neegalată din punct de vedere ştiinţific. Nici măcar un rând din teza acestui vrednic părinte nu este amintit ca notă în cadrul articolului respectiv. În poza de pe copertă episcopului Grigorie Leu i s-a adăugat pe camilafcă o cruce. Acesta nu a fost mitropolit. Totuşi luând în considerare „duhul libertin” al revistei Rost, ne putem aştepta ca în viitorul număr să îi modifice culoarea reverendei din negru în alb.
Revista Rost mai conţine un amplu articol despre codul de bare, pe care îl identifică cu cifra 666. Din fotografiile de mai jos puteti observa că aceeaşi revistă care incriminează codul de bare are pe spatele ei.....ce credeţi?......un cod de bare. Pe mine, în calitate de simplu credincios, mă duce în eroare faptul că în aceeaşi revistă apare de două ori codul de bare: prima dată incriminat, a doua oară tolerat. Nu imi aduc aminte ca în „Ziarul Lumina”, cotidianul atât de stigmatizatei Patriarhii, să apară acelaşi lucru, sub două abordări opuse şi duplicitare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.